groszek konserwowy 1 puszka
· kukurydza w puszce 1 puszka
· pieczarki marynowane 200 g
· papryka marynowana 200 g
· szynka z kurczaka 200 g
· żelatyna 5 łyżek
· sól
· czarny pieprz mielony
· rosół warzywny 1 L
Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie na babkę układamy wędlinę (ja ją zwinęłam na kształt różyczki) i część warzyw ,następnie zalewać stopniowo żelatyną. Wstawić do lodówki. Jak tylko stężała ponownie ułożyć następną część warzyw i zalać żelatyną i ponownie do lodówki. Schłodzić w lodówce, najlepiej całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz