niedziela, 31 maja 2020

Motylek


 


biszkopt 3 krążki
krem śmietankowy - 1 op
krem czekoladowy 1 op
krem ajerkoniakowy 1 op
mleko
masło
papaja kandyz 10 dag
czekoladowe kulki 10 dag
galaretka w cukrze 1 op
bezy 10 dag
rurka czekoladowa 2 szt
dowolny alkohol 50 ml

 biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypać boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wśród gości ;-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz