wtorek, 5 stycznia 2021

Kolorowa terrina jogurtowa

 


brokuły 30 dag
papryka czerwona 2 strąki 
por 1 szt
kukurydza w puszce 1 op
jogurt naturalny 50 dag
żelatyna 6 łyżeczek
musztarda 1 łyżeczka 
czosnek 1 ząbek 
sól
czarny pieprz mielony 
chili pieprz cayenne
szczypiorek

 
 Warzywa umyj. Brokuły podziel na różyczki, paprykę pokrój w kostkę, a pora w ukośne półplasterki. W osolonym wrzątku obgotuj brokuły 2 min, odcedź, przelej zimną wodą i odcedź. Wymieszaj z odsączoną kukurydzą i papryką pokrojoną w kostkę . Musztardę wymieszaj z jogurtem, dodaj posiekany czosnek, dopraw solą i pieprzem i chili, wymieszaj z żelatyną rozpuszczoną, przełóż do formy (ja zastosowałam dużą miskę) i odstaw na 4 godz do lodówki. podawaj z ostrym sosem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz