czwartek, 30 kwietnia 2020

Naleśniki z pieczarkami i cebulką

Naleśniki:
· mąka pszenna 3 szkl
· mleko 1,5 szkl
· woda gazowana 1,5 szkl
· jajka 3 szt
· sól

pieczarki – 40 dag
cebula – 30 dag
ser żółty – 10 dag
sól
pieprz

olej

 

Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jeśli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut.
Cebule i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić i udusić na oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju z obu stron, przekładamy na talerz i nakładamy farsz, posypujemy drobno startym serem, od razu podajemy kiedy jeszcze ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz