Naleśniki:
· mąka pszenna 3 szkl
· mleko 1,5 szkl
· woda gazowana 1,5 szkl
· jajka 3 szt
· sól
Parówki- 8 szt
Cebula – 3 szt
Pieczarki –30 dag
Olej- 30 dag
Pieprz
Sól
Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jesli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut.
Cebule i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić i udusić na oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy na druga stronę, układamy plasterek sera i smażymy. Usmażony naleśnik układamy na talerzu, nakładamy ciepły farsz z pieczarek i podgrzaną parówkę i rolujemy, można podać polane keczupem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz