ryż ugotowany - 10 dag
fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka
por -kawałek
ogórki konserwowe- 4 szt
wędlina- 10 dag
papryka konserwowa - kawałek
zioła do sałatek
czosnek -1 ząbek posiekany
sól
ocet winny- 1 łyżeczka
pieprz kolorowy
płatki suszonej cebuli
Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną.
Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski.
Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek sól, ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej pół godziny.
Posypać płatkami cebuli.
fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka
por -kawałek
ogórki konserwowe- 4 szt
wędlina- 10 dag
papryka konserwowa - kawałek
zioła do sałatek
czosnek -1 ząbek posiekany
sól
ocet winny- 1 łyżeczka
pieprz kolorowy
płatki suszonej cebuli
Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną.
Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski.
Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek sól, ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej pół godziny.
Posypać płatkami cebuli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz