Ziemniaki – 30 dag
Marchew - 15 dag
Seler – 10 dag
Pietruszka – 10 dag
Fasola perłowa – 15 dag
Ogórek kiszony – 15 dag
Groszek zielony – 15 dag
Jabłko – 15 dag
Jajka na twardo –3 szt
Pieczarki marynowane – 10 dag
Majonez –250 ml
Musztarda – 1 łyżeczka
Sól
Cukier
Fasole opłukać, namoczyć na 12 godz i ugotować do miękkości, pod koniec gotowania lekko posolić. Ziemniaki, marchew i seler obrać i ugotować. Jabłka i ogórki obrać.
Ugotowane warzywa, pieczarki, jajka i jabłka pokroić w kostkę, wsypać do miski, dodać fasole. Majonez wymieszać z musztardą i połączyć z sałatką, doprawić do smaku .Dowolnie udekorować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz