· brukselka 60 dag
· bulion warzywny 3/4 L
· masło 2 dag
· śmietana kremówka 10 dag
sól
papryka słodka
Brukselkę umyć i oczyścić z uszkodzonych liści. Ugotować je ok 15 min bulionie wyjąć.. Kilka brukselek odłożyć do dekoracji. pozostałą brukselkę w bulionie przyprawić solą, papryką, dodać masło i zmiksować. Dodać śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku. Rozlać do talerzy. dodać odłożoną brukselkę.
· bulion warzywny 3/4 L
· masło 2 dag
· śmietana kremówka 10 dag
sól
papryka słodka
Brukselkę umyć i oczyścić z uszkodzonych liści. Ugotować je ok 15 min bulionie wyjąć.. Kilka brukselek odłożyć do dekoracji. pozostałą brukselkę w bulionie przyprawić solą, papryką, dodać masło i zmiksować. Dodać śmietanę. Zagotować. Doprawić do smaku. Rozlać do talerzy. dodać odłożoną brukselkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz